Lokaal

Leefbaar Ridderkerk stelt vragen over ongeregeldheden

Afgelopen vrijdag vond er op het Koningsplein het KingSquare Beatz feest plaats, een evenement voor met name de jongeren. Halverwege de avond ontstonden er ongeregeldheden. Groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist, wat in het publiek voor paniek zorgde. De ME moest er aan te pas komen om alles weer tot de orde te brengen.

Leefbaar Ridderkerk heeft daar een duidelijke mening over: “Wat een heel mooi feestje moest worden is verstierd door meerdere jongeren! Dat is jammer! Men verpest het voor zichzelf en voor anderen!”

“Laf ben je dan ook nog als je bewust je capuchon dicht bindt, zodat gezichtsherkenning moeilijk wordt”, zegt de partij. Leefbaar Ridderkerk is van mening dat het geen spontane actie is en gaat schriftelijke vragen stellen aan het college.

De partij wil onder andere weten of de portefeuillehouder voorafgaand aan het evenement op het Koningsplein op de hoogte was van eventuele ongeregeldheden of verstoringen van de openbare orde en of de portefeuillehouder was geïnformeerd over uitlatingen op social media over een mogelijke confrontatie. De ME stond paraat om nabij het Koningsplein in te grijpen. 

https://www.facebook.com/1693530777597563/videos/399853450701898/