Lokaal

Leerlingen trappen Summerschool Exhibition af

Onder de grote kastanjeboom in de achtertuin van de Museumschool aan de Waal werd donderdag 27 juni 2024 de vierde editie van de Summerschool Exhibition geopend.

Tijdens de Summerschool Exhibition leerden veertig leerlingen van het Farelcollege over de geschiedenis van voormalig schildersdorp Rijsoord. ’s Ochtends kregen zij een lezing van Alexandra van Dongen, conservator bij Museum Boijmans van Beuningen en achterkleinkind van een schilder in Rijsoord. Alexandra vertelde dat rond 1880 in de zomermaanden veel schilders uit Parijs naar Rijsoord kwamen om te schilderen. Een van de bekendste schilders is Wilhelmina Douglas Hawley.

’s Middags mochten de leerlingen zelf aan de slag. Gewapend met schilderdoek, verf en kwast schilderden zij de molen, de Waal en de Museumschool. Burgemeester Marco Oosterwijk kwam tijdens de lunch een kijkje nemen bij de jonge kunstenaars. Aan het eind van de middag werden de kleurrijke kunstwerken tentoongesteld in de tuin van de Museumschool. Wethouder Kees van der Duijn Schouten en Alexandra van Dongen bekeken de werken en reikten een prijs uit voor het beste schilderij. De leerlingen namen hun kunstwerken naderhand mee naar school, waar het werk nog beoordeeld werd voor een cijfer.

Foto: Gemeente Ridderkerk