Lokaal

Lekker Ridderkerk 2021 in beeld

Zaterdagmiddag 23 oktober 2021 vonden er in het winkelhart verschillende festiviteiten plaats, die het thema Europa hadden. 

De oud-deelnemers van het populaire TV programma ‘Heel Holland bakt’ demonstreerden hun vaardigheden in een tent op het Sint Jorisplein. Ieder van hen bakte een taart van 1,5 meter lang, met als onderwerp een Europees land. Aan het eind van de middag werden deze taarten in Schnitt stukken verdeeld en te koop aangeboden. De opbrengst van dit gebak wordt geschonken aan de Zonnebloem, afdeling Ridderkerk. 

Ook konden Ridderkerkers meedoen aan een bakwedstrijd, door een taart te bakken met een Europees motief en ’s morgens in te leveren in het voormalig Dolcis-pand. Hier werden de taarten op uiterlijk en smaak beoordeeld door de Ridderkerkse oud-bakker Joop van Vliet en zijn vrouw Bep. 

Door het hele winkelcentrum stonden kraampjes opgesteld, waar men de lekkerste hapjes kon proeven. Een kraampje van de Food Company Ridderkerk/Voedselbank was ook aanwezig, waar men soep kon proeven, gemaakt met verse ingrediënten. De Food Companty werkt met verse producten die zij beschikbaar krijgen van leveranciers voor mensen, die het met wat minder moeten doen. 

Ook liepen er twee in klederdracht gestoken steltlopers door het winkelcentrum (foto bovenaan), alsmede een wafelbakker en IJscoman, die hun producten uitdeelden. 

Een kraampje waar men na vertoon van een kassabon een mosselpan kon winnen was ook van de partij. 


Zanggroep La Tuniña zorgde voor vrolijke  Spaanse Tuna muziek. La Tuniña is een vrouwelijke studentenvereniging met een passie voor Tuna muziek. Tunagroepen maken deel uit van een eeuwenoude Spaanse traditie, waarbij studenten spelend en zingend rondtrokken. Om deze traditie levend te houden, gaan zij eropuit om anderen, maar zeker ook zichzelf, te vermaken met muziek en zang. 

Door Erik Jonkman