Lekkerste Wereldrecord proeven bij De Kandelaar

Van 6 tot en met 8 februari 2020 was er in de Onderzeebootloods Rotterdam Het lekkerste wereldrecord. De Christelijke Boek- en Muziekhandel heeft ook een element gekocht en verdeeld dit graag onder zijn klanten. Elke klant mag er een stukje van proeven, zolang de voorraad strekt.

Het lekkerste wereldrecord had een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en was  van ongeëvenaarde grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk bestond uit meer dan 1.600 elementen die je kunt sponsoren. De opbrengsten gaan in haar geheel naar het goede doel, dat het steekt in een nieuw, tweede ziekenhuisschip. Dat wordt anderhalf keer zo groot als de Africa Mercy en kan na een chirurgische ingreep ook anderhalf keer zoveel mensen weer laten meedraaien in hun eigen gemeenschap. 

Met het reusachtige chocoladekunstwerk vraagt chocolatier Frits van Noppen van aandacht voor Mercy Ships. Dit is een internationale hulporganisatie die medische zorg gratis toegankelijk maakt voor mensen in Afrika. Mercy Ships is een internationale organisatie die chirurgische hulp biedt aan de allerarmsten op deze aardbol. Ook traint zij lokaal medisch personeel. Met haar ziekenhuisboot Africa Mercy is ze veelal in West-Afrika te vinden. Op het schip werken zo’n vierhonderd tot 450 vrijwilligers. Zij betalen hun verblijf zelf, met hun spaargeld of met hulp van mensen die hen financieel ondersteunen om dit werk te doen.

Dit werk wil de Kandelaar graag ondersteunen en heeft daarom een groot stuk chocolade gekocht, waarvan geproefd mag worden.

Boekhandel de Kandelaar is te vinden aan de Sint Jorisstraat 10 in Ridderkerk, tel. 0180-424698.

De openingstijden zijn: maandag 13:00 – 17:30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag  9:30 – 17:30 uur , vrijdag 9:30 – 17:30 uur , vrijdagavond 18:30 – 21:00 uur, zaterdag 9:30 – 17:00 uur.

Het lekkerste wereldrecord in vol ornaat