Lief en Leed straten vieren Burendag

Het was gezellig in de Rietvink, Korhoen, Rosmolen, Mauritsweg en vele andere straten in Ridderkerk. De gangmakers van de Lief en Leed straten hadden de handen ineengeslagen met hun buren om op zaterdag 25 september te vieren dat ze buren zijn. 

Met een praatje, stoepkrijt, het maken van gepersonaliseerde stoeptegels en een lekker bakje koffie zat de sfeer er goed in. Ondanks dat Lief en Leed straten uitgaan van het kleine gebaar van bijvoorbeeld een kaartje bij ziekte, slagen of het verwelkomen van een nieuwe buur, ziet de sociaal makelaar van Facet de straten steeds actiever worden. “De bewoners bepalen helemaal zelf wat er gebeurt, maar kunnen wel Facet als verbinder en vraagbaak gebruiken. Soms hoef je alleen maar even te weten waar je iets kan vinden of helpt het als iemand met ervaring helpt om het idee vorm te geven”, zegt sociaal makelaar Rene Belder. “Zonder gangmakers in een straat gebeurt er niets. De gangmakers die nu anderen activeren en zelf acties ondernemen zijn de aanwinst in de straten. Een compliment aan de gangmakers die het contact bevorderen en zonder te veel moeite gewoon even iets organiseren. Chapeau!”

Wilt u ook in een Lief en Leed straat wonen? Wilt u met kleine gebaren toch een positieve impuls zijn? Bekijk facetridderkerk.nl voor meer informatie of neem contact op via 0180 – 432 350.