Liefde voor chocolade verder gegroeid

Krap twee jaar na de opening is de winkel van Chocolamore aan de Geerlaan in Ridderkerk twee keer zo groot geworden. Chocolatier Wilco Rijkers en zijn echtgenote Annemieke grepen de kans om het naastgelegen pand erbij te trekken met vier handen aan. “De klanten zien nu een prachtige winkel, maar de grote winst voor ons is vooral de ruimte erachter” stelt het paar.

Voor de verbouwing was Chocolamore zeven weken gesloten. Daarbij is men geslaagd om het oude en nieuwe gedeelte van de winkel naadloos in elkaar te laten overlopen. Dat is gelukt door creatief te spelen met het beeld van oud en nieuw. De kleuren en dessins van Chocolamore lopen door in het nieuwe deel, terwijl in het nieuwe deel oude stenen zichtbaar zijn gemaakt. Een nieuwe counter verbindt beide delen. “De keus in bonbons is niet ineens veel groter geworden. We kunnen onze producten nu wel mooier presenteren. Met onze extra kasten kunnen we meer cadeau-ideeën laten zien. En we kunnen er ook showmodellen kwijt” klinkt Annemieke enthousiast.

Blik op werkruimte
Via een grote ruit gunt de winkel ook een blik op de werkruimte van Wilco Rijkers. De chocolademaker heeft nu een veel groter domein: “Vanaf het moment dat ik voor mezelf begon heb ik tien jaar in een kleine productieruimte zonder daglicht gewerkt. Daarmee vergeleken was het hier al een enorme stap voorwaarts. Wat nog ontbeerde was ruimte voor opslag. Nu ben ik daarin ruim voorzien.”

De stapels gietmallen en andere seizoenmaterialen van Rijkers stonden voorheen opgeslagen in twee garageboxen. Nu staat alles in één magazijn en kan alles direct voor handen zijn. Ook de productie is nu niet meer gelimiteerd aan de ruimte. “Ik heb bijvoorbeeld een klant die elk jaar grote paasstukken wil. Voor honderd grote paashazen had ik geen plek. De klant kwam er steeds een stuk of tien afhalen en dan begon ik aan de volgende. Nu kan ik gewoon doorgaan” aldus Wilco.

Chocolamore is te vinden aan de Geerlaan 39a. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.