Lokaal

Lopend of op de fiets naar school

Kom te voet of met de fiets naar school: dat was de boodschap van de Schoolbrengweek afgelopen week. Op donderdag 14 september 2023 deelden leerlingen van groep acht van OBS de Noord groene en rode kaarten uit aan kinderen en ouders/verzorgers.

Met deze groene en rode kaarten wilden zij goed gedrag in het verkeer promoten. De leerlingen deden dit samen met wethouder Peter Meij, locatieleider en verkeerscoördinator Sylvana Verlinden en twee politieagenten.

Wie zich aan de verkeersregels hield, kreeg een groene kaart. Konden ouders of kinderen hun gedrag verbeteren? Dan kregen ze een rode kaart, met uitleg. Wethouder Peter Meij: “Kinderen moeten veilig naar school en naar huis kunnen. Het goede voorbeeld geven is hierbij belangrijk: kinderen volgen niet je regels, maar wel je voorbeeld. Veilig aan het verkeer deelnemen leren ze door dit zelf te doen, dus laat de auto wat vaker staan.”

Tijdens de Schoolbrengweek stonden scholen in Zuid-Holland stil bij verkeersveiligheid. Zeker na een lange zomervakantie liggen ongelukken op de loer. Kleine kinderen gaan voor het eerst samen met hun ouders/verzorgers naar school, andere leerlingen gaan voor het eerst alleen de weg op. Daarbij komt dat overige wegge- bruikers niet meer gewend zijn aan de drukke schoolspits.

Naast het uitdelen van groene en rode kaarten, kregen alle leerlingen van de Noord tijdens de Schoolbrengweek praktische verkeerslessen.

Meer weten? Ga naar schoolopseef.nl of naar maakeenpuntvannul.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk