Lokaal

Louwman bouwt duurzaamste dealerpand van Nederland in Ridderkerk

Louwman start aan de Schaapherderweg in Ridderkerk (bedrijventerrein Cornelisland) met een nieuwbouwproject voor de merken van Toyota, Suzuki en Peugeot in Rotterdam. Op deze centrale en goed bereikbare locatie zullen de huidige Toyota- en Suzuki-activiteiten van Louwman Rotterdam, Ridderkerk en Poortugaal en de Peugeot-activiteiten van Blauwendaal Poortugaal en Ridderkerk worden gecentraliseerd, waarbij elk merk afzonderlijk zijn eigen identiteit behoudt. 

Verder komt er één grote showroom voor de verkoop van gebruikte auto’s en één gedeelde moderne werkplaats. 


Duurzaam bouwen met 5-sterren rating
Het nieuwbouwproject, onder de naam Louwman Rotterdam-Zuid, wordt gebouwd volgens het BREEAM-NL certificeringsprincipe (hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen) met het ambitieniveau ‘Outstanding’. Dit betekent een maximale rating van 5-sterren op het gebied van bouwen met een duurzaam karakter. De opvallende vestiging, met langgerekte architectuur in twee lagen, zal hiermee het eerste autobedrijf van Nederland worden die voldoet aan deze norm.

 Bewuste keuze

“De keuze voor centralisatie van de activiteiten van de huidige drie Louwman vestigingen stelt onze organisatie in de gelegenheid om onze ambities ten aanzien van het optimaliseren van klantentevredenheid en dienstverlening te kunnen realiseren. Daarnaast sluit ook de keuze voor duurzaam bouwen aan bij de ambitie en kernwaardes van de Louwman Group. Door te kiezen voor een duurzaam toekomstbestendig pand verlagen we niet alleen de operationele kosten maar verhogen we tevens de productiviteit en creëren we een prettige en gezonde omgeving voor onze klanten en medewerkers. En ook dat past in de toekomstfilosofie van ons bedrijf.” aldus Marco Broere, directeur van Louwman Dealer Group.

De oplevering van Louwman Rotterdam-Zuid zal naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal in 2019 plaatsvinden.

Meer weten over dit nieuwbouwproject? Blijf op de hoogte via www.louwmanrotterdamzuid.nl