Maak een geveltuin en win bloembollen

Woont u in een huis zonder tuin, maar heeft u wel altijd gedroomd van een eigen (voor)tuin? Vanaf nu kunt u een geveltuin tegen uw huis maken op openbare grond.

Geveltuinen zorgen voor verse lucht en voedsel voor bijen en vlinders. Ook wordt het regenwater beter opgevangen en geeft groen verkoeling. “Ridderkerk zet zich in om het groen dichtbij huis te brengen. Geveltuinen zijn daar een mooi voorbeeld van, zodat we samen met onze bewoners bouwen aan een toekomstbestendig Ridderkerk’’, aldus wethouder Peter Meij.

Geveltuin maken

Wip vanaf je gevel anderhalve stoeptegel op. Laat de tegels overeind staan om een opsluitband te maken. Graaf dertig centimeter diep, plaats een worteldoek en stort tuinaarde en zet er mooie planten in. U kunt bijen en vogels blij maken door biologische planten, zaden en bollen te gebruiken en de dieren elk seizoen iets bloeiends aan te bieden. Het is belangrijk dat anderhalve meter stoep overblijft voor voetgangers.

Bloembollenpakket

De herfst is een goed seizoen om zaden en bollen te planten voor komend voorjaar. Stuur de foto van uw geveltuin voor 15 september naar d.groeneveld@bar-organisatie.nl. De gemeente geeft vijf bloembollenpakketten weg.