Maatregelen Corona op buslijn 601

Voor heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de rijksoverheid d.d. 12 maart hebben de OV bedrijven aanvullende maatregelen genomen. Ook op lijn 601 zullen met ingang van zaterdag 14 maart aanpassingen op de dienstuitvoering plaats vinden.

 

Aangepaste dienstregeling

Aangepaste dienstregeling
De nieuwe maatregelen van de overheid leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Daarnaast leidt de aangescherpte definitie voor ziekmeldingen ertoe dat veel meer medewerkers van het OV zich preventief ziekmelden. Vanwege deze beide redenen heeft de RET de dienstregeling aangepast. Houd rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties. 

Klik hier voor een overzicht.

Bus

Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. De Buurtbus probeert en wil de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte worden ook dagelijks veel reizigers vervoerd die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. De wens is om het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs te verminderen. Het aantal passagiers neemt af en daarom zal er vanaf nu maar met één bus worden gereden. 

De dienstregeling is aangepast tot een uurdienst die zowel Ridderkerk West als de Schans zal aan doen. In Barendrecht rijdt de bus tot aan het Centrum.

U dient zelfstandig in te stappen, de chauffeurs zullen u niet helpen.

Algemene maatregelen
Op rijksoverheid.nl vindt u een overzicht van alle maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland.