Lokaal

Mantelzorgpluim weer aan te vragen 

Mantelzorgers uit Ridderkerk kunnen vanaf 1 april de mantelzorgpluim weer aanvragen. De mantelzorgpluim, een blijk van waardering voor mantelzorgers, wordt uitgegeven door de gemeente Ridderkerk in de vorm van een Ridderkerkpas met een tegoed van € 75,00. Mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij Karaat Mantelzorg krijgen de Mantelzorgpluim in november automatisch.

De Ridderkerkpas werkt hetzelfde als een giftcard. De pas is bij meerdere winkels in Ridderkerk te gebruiken. Gemeente Ridderkerk zorgt er in samenwerking met Karaat Mantelzorg voor dat alle nieuwe aanvragen worden gebundeld. Daarom ontvangen alle mantelzorgers de Ridderkerkpas rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ in november 2022. Na activatie is het tegoed 12 maanden geldig. Wanneer het tegoed op is, moet de lege pas bewaard worden zodat deze een jaar later weer opgewaardeerd kan worden. 

Als u niet geregistreerd bent als mantelzorger bij Karaat Mantelzorg, dan kan de Pluim voor mantelzorgers online worden aangevraagd via een formulier op ridderkerkpas.nl. Daar zijn wel criteria aan verbonden. De voorwaarden vindt u op ridderkerkpas.nl. Als u zich eenmaal heeft geregistreerd als mantelzorger, ontvangt u de mantelzorgpluim de daaropvolgende jaren automatisch. Mits u nog mantelzorger bent natuurlijk. U moet u hier zelf voor afmelden indien uw situatie wijzigt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mantelzorg en/of de Pluim voor mantelzorgers? Bekijk karaatmantelzorg.nl of neem contact op met Esther de Meza, mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl