Lokaal

Marco Oosterwijk staat te popelen om te beginnen als burgemeester van Ridderkerk

Het werken in Ridderkerk is Marco Oosterwijk goed bevallen. Zijn ervaringen gedurende drie jaar als wethouder wil hij hier graag een vervolg geven als burgemeester: “Ik kijk ernaar uit om in een nieuwe rol terug te komen.”

In zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel is Oosterwijk vier jaar wethouder en eerste locoburgemeester geweest. In de raadsperiode erna kwam de SGP’er als invalwethouder naar Ridderkerk in de plaats van de om gezondheidsredenen teruggetreden Volbregt Smit. Hij vond hier zijn draai als wethouder financiën, wonen, ruimtelijke ordening en grondbedrijf. Vorige week werd bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk Oosterwijk voordraagt als opvolger van burgemeester Attema. De oud-wethouder zegt dat hij weloverwogen zijn keus voor Ridderkerk heeft gemaakt.

“Ik wist natuurlijk dat Anny zou gaan stoppen. Toen ben ik er over gaan denken of die rol iets voor mij zou zijn. Daar was ik na enkele maanden wel van overtuigd. Nadat de vacature was opengesteld heb ik een brief geschreven. Het is niet gebruikelijk dat een wethouder wil terugkomen als burgemeester. Zekerheid had ik natuurlijk ook niet. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik van de gemeenteraad gekregen heb” stelt Marco Oosterwijk. De gemeenteraad had vorige week bijna anderhalf uur nodig om de uiteindelijke keus te bepalen. Nu de kogel door de kerk is staat Oosterwijk te popelen om op 15 mei als burgemeester te mogen beginnen. “Ik hoop burgemeester te zijn van alle Ridderkerkers. Een die boven alle partijen staat en bereikbaar is voor iedereen” benadrukt hij.

De burgemeestersbenoeming luidt ook een verhuizing naar Ridderkerk in. Als wethouder bleef Oosterwijk in Krimpen, maar nu moet hij hier met zijn gezin op huizenjacht. “Ik twijfel er niet aan dat we hier ook iets moois zullen vinden.”

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.