Lokaal

Marianne’s Brei-boetiek van de markt naar de winkel

Acht en een half jaar stond Marianne Stok met haar eigen brei-kraam op de vrijdagmarkt bij het winkelcentrum. Binnenkort slaat ze een andere richting in. In februari opent ze namelijk haar eigen brei- en haakboetiek in Rijsoord.

Marianne Stok staat al sinds september 2011 op de Ridderkerkse markt en heeft zich opgebouwd van één kraam naar twee kramen.  Naast haar bezigheden op de markt, verzorgde Stok ook brei- en haakmiddagen op de dinsdag. Deze activiteiten wil ze blijven organiseren, maar dan op een vaste locatie. Deze locatie staat bekend als de voormalige fietsenreparatie of Boerenlandwinkel aan de Rijsoordsestraat 30.

De deuren van haar winkel gaan, volgens de planning, open op donderdag 21 februari 2019. Omdat twee dingen tegelijk en volledig doen niet mogelijk zijn voor haar, staat Stok nog tot en met vrijdag 15 februari 2019 op de vrijdagmarkt.

“Dat doet ook een beetje pijn, want op de markt was het steeds gezellig en de goede contacten met collega’s marktkooplui zullen we zeker missen.”

In de nieuwe winkel zullen dezelfde materialen te koop zijn als op de markt. Zo is er voor de liefhebbers onder meer wol, garen en kunnen bezoekers er uiteraard ook terecht voor advies. De winkel zal Marianne’s Brei- en Haakboetiek gaan heten en geopend zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 15.30 uur. De brei- en haakmiddagen worden op de nieuwe locatie voortgezet van 13.30 tot 15.30 uur.

Foto’s: Willeke Havenaar