Lokaal

Medewerkers gemeente helpen Voedselbank Ridderkerk

Voedselbank Ridderkerk werd dinsdag 31 januari 2023 verrast met een cheque van €5.000,-. Wethouder Edward Piena bood de cheque aan in het pand van de Voedselbank aan de Dr. Colijnstraat.

Gratis voedselpakket

Voor een groeiend aantal Ridderkerkers is de Voedselbank belangrijk voor het dagelijks bestaan. Wie het (tijdelijk) financieel moeilijk heeft, kan in aanmerking komen voor een voedselpakket. Dit hangt af van het bedrag dat zij maandelijks overhouden voor eten en kleding. Als dit bedrag lager is dan het normbedrag dat de Voedselbank hanteert, dan mogen zij tijdelijk gratis levensmiddelen halen. Ook mogen ze een beroep doen op de Kleding-, Speelgoed- en Fietsenbank.

Inwoners kunnen, afhankelijk van de gezinsgrootte, per dag 6 tot 10 producten uitkiezen. De stichting is hiervoor afhankelijk van donaties. Daarmee kunnen de vrijwilligers van de Voedselbank meer mensen helpen en ze ook meer producten geven. Miriam Renzen, voorzitter van stichting voedselbank Ridderkerk: “We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers, bijvoorbeeld chauffeurs die het voedsel bij onze leveranciers ophalen.”

Elke week komen zo’n 130 inwoners bij de Voedselbank in Ridderkerk. Sinds de start in 2014 is het aantal alleen maar hoger geworden. “Door ruimtegebrek zijn we op zoek naar een nieuw pand”, zegt Renzen. Gemeente Ridderkerk helpt hun daarbij.

Ben u benieuwd of u in aanmerking komt voor een voedselpakket? Kijk dan op de website van de Voedselbank.

Foto: gemeente Ridderkerk