Lokaal

Meer duurzaamheid met drie minibossen

Ridderkerk krijgt drie minibossen, Tiny Forests. Wethouder Peter Meij (Beheer Openbare Ruimte) ondertekende hiervoor donderdag 27 augustus 2020 een samenwerkingsovereenkomst met IVN (Instituut voor Natuureducatie).

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in de dierenweide in het Lohmanpark. Wethouder Peter Meij is blij dat Ridderkerk deze minibossen krijgt: ,,Een Tiny Forest is goed om kinderen bewust te maken van de grote waarde van de natuur. Het minibos kan dienen als ‘buitenlokaal’ voor de praktijklessen over de natuur.’’

Op de foto boven: Wethouder Peter Meij zaaide vorige week donderdag samen met een aantal kinderen bloemenzaad, om de samenwerking feestelijk af te trappen.

Inheems bos

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners en kinderen krijgen er les in het buitenlokaal.

Eind 2021

De bedoeling is om in de gemeente voor eind 2021 drie van deze Tiny Forests aan te leggen. Ridderkerk werkt aan meer duurzaamheid en is een van de 48 gemeenten in Zuid-Holland die deze minibossen gaat realiseren. IVN hoopt dat er begin volgend jaar samenwerkingsovereenkomsten getekend zijn voor honderd Tiny Forests.

Oproep

Wethouder Peter Meij rekent op veel enthousiaste scholen en inwoners voor de aanleg van de drie minibossen. Initiatiefnemers planten en onderhouden het minibos samen met andere buurtbewoners, de gemeente, een school en natuurorganisatie IVN.

(Teams van) initiatiefnemers kunnen zich tot eind september aanmelden via www.onzetoekomstisduurzaam.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk