Lokaal

Diverse meldingen brandweer Ridderkerk

Woensdagmorgen 27 maart 2024 zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een gaslekkage in de Graaf Adolfstraat. Rond half elf roken bewoners dat het niet pluis was. Hierop is alarm geslagen en kwam onder andere de brandweer ter plaatse. Zij hebben metingen verricht en de omgeving veilig gesteld.

Nadat rond elf uur ook Stedin ter plaatse was, hebben zij het probleem verder opgelost.

Persoon te water aan de Kievitsweg

Nadat de brandweer om 13.23 uur een melding had van een reanimatie in de Nassaustraat, konden ze bijna gelijk door naar de Kievitsweg. Samen met een oppervlakte reddingsteam, duikers en een ladderwagen was om 13.46 uur de melding binnengekomen van een persoon te water. Al snel werd duidelijk dat er kon worden afgeschaald. De bewuste persoon was in de sloot gegleden maar was er zelf uit uitgekomen. Al het opgeroepen materieel kon weer inrukken. De mijnheer is nog wel even nagekeken door ambulance personeel.

CO melder aan de Watermolen

Om 14.00 uur kon de brandweer vanaf de Kievitsweg door naar de Watermolen. Hier ging op zolder een CO melder af. Aangezien er eerder aan de cv ketel was gewerkt leek één en één twee. Maar metingen van de brandweer leverde niets op. Hierna is ook nog gemeten bij de buren. Ook zonder resultaat. Om 14.31 uur melde daarom de brandweer incident meester. Mogelijk betreft het een defecte co meter.