Meldpunt Kindertoeslagenaffaire in de BARgemeenten

Veel ouders van de kindertoeslagenaffaire weten nog niet waar zij aan toe zijn. In Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard zijn 1100 ouders en kinderen gedupeerd.

“Ieder heeft z’n eigen verhaal en valt onder verschillende regelingen. Sommigen hebben al veel van de onterechte schuld afbetaald, anderen nauwelijks. Er is nog veel stress. Wat opvalt is dat het best ingewikkeld is om alles op een rijtje te zetten en helder te krijgen onder welke regeling men valt. En wat dan de mogelijkheden zijn.”

Op 11 november 2019 bezocht een groep gedupeerden de belastingdienst in Rotterdam. Het kabinet, de Tweede Kamer en de Belastingdienst beloofden een ieder dit zo snel mogelijk op individuele wijze te gaan oplossen. Snelheid en maatwerk maar anderhalf jaar later wachten nog veel ouders op een oplossing. De onduidelijkheid overheerst. Ook gemeenten hebben hierin een belangrijke taak.

Meldpunt Kindertoeslagenaffaire wil kennis en deskundigheid samen brengen. Iedereen heeft als het goed is een eigen aanspreekpunt in de BAR organisatie maar er ontbreekt een overkoepelend contactpunt. 

Oproep

Het meldpunt doet een oproep aan inwoners die gedupeerd zijn in de kindertoeslag affaire om zich aan te sluiten. “Wij zijn een aantal gedupeerde ouders uit de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard, raadsleden en het PvdA-Ombudsteam. Wij steunen elkaar en delen ervaringen en kennis. Wij zijn verbonden met andere groepen ouders zoals Rotterdam en landelijk. En zoeken mee naar de beste weg voor elke inwoner!”

Wellicht gaat dit over u of kent u mensen die in deze situatie verkeren. Vertel hen dan over het meldpunt! Aanmelden of meer info kan via SamensterkBAR@toeslagensterren.nl.