Lokaal

Middelbrand Pruimendijk en stank in de Tarwestraat

Net na de start van Nederland – Argentinië om 20.10 uur is vrijdag 9 december 2022 een flinke schoorsteenbrand uitgebroken in een vrijstaande woning aan de Pruimendijk. Gezien de meldingen heeft de meldkamer direct opgeschaald naar middelbrand.

De eerste etage van de woning stond vol met rook terwijl er ook brand was in het dak. Toch kon de brand snel onder controle gebracht worden. Met de rust van de voetbalwedstrijd kon ook het sein brandmeester gegeven worden.

Terwijl men volop aan het werk was aan de Pruimendijk kwam er ook een melding binnen van stank in de Tarwestraat ook in Oostendam. Hier werd een scherpe ammonia lucht geroken. Na diverse metingen is besloten om het riool daarna met veel water door te spoelen.

Aan de Pruimendijk werd inmiddels hard gewerkt om de laatste brandresten uit te maken. Hiervoor moesten enige sloopwerkzaamheden plaats vinden. Tijdens de bloedstollende verlenging van de voetbalwedstrijd kon Salvage aan de Pruimendijk beginnen met de eerste herstel werkzaamheden.

Aan het einde van de wedstrijd, rond 23.00 uur konden de ploegen weer naar de kazernes. Van het voetbal hebben ze weinig gezien.

Foto’s: Dennis van Wingerden