Lokaal

Militaire oefening mariniers in opleiding

Van 19 tot en met 23 november loopt u kans een aantal mariniers in opleiding tegen het lijf te lopen in Ridderkerk. Zij houden dan een oefening waarbij zij met een militaire helikopter, vaartuigen en voertuigen van Rotterdam via Ridderkerk reizen. Langs de route voeren zij ook opdrachten uit.

Eerst worden de toekomstige mariniers per helikopter naar de opslag en botenstalling ‘de Koornwaard’ in Heukelum gebracht. Vervolgens rijden zij in militaire voortuigen naar Ridderkerk. Daar aangekomen zullen zij in de haven in boten stappen en naar de Waalhaven in Rotterdam varen. In de Waalhaven voeren de mariniers in opleiding eerst een opdracht uit. Daarna gaan zij verder naar Nissewaard, Ossendrecht en weer terug via Rucphen, Cromstrijen en Lansingerland naar Rotterdam.

80 deelnemers

Aan de oefening doen 80 personen, 10 militaire voertuigen, 4 vaartuigen en een helikopter mee. De voertuigen zullen over de weg rijden. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant Mariniersopleidingscentrum te Rotterdam.