Lokaal

Miss Curve-kandidate met een missie

De Ridderkerkse Souhailla Assaidi is in de race voor de titel Miss Curve Nederland 2024. Ze kwam succesvol door de casting en volgt nu met haar medekandidaten trainingen ter voorbereiding op de finale op zaterdag 18 mei: “Ik vind het nu al een heerlijke ervaring. Het is een leuke groep vrouwen, die elkaar op allerlei manieren helpen.”

Miss Curve is een missverkiezing voor “vrouwen met een maatje meer”. De 26-jarige Souhailla zag de winnares van vorig jaar op Facebook en besloot zich in te schrijven. Ze wil zich laten zien zoals ze is en vindt dat ze gezien mag worden. “Mijn maatje meer is vooral gekomen door prednison. Door MS heb ik beperkingen, maar dat maakt me niet een minder mens. Ik wil graag bewijzen dat je altijd ergens voor kunt gaan. En dat geldt voor iedereen, met of zonder beperking” zegt de finaliste gedecideerd.

Souhailla bracht dit bij de casting in de praktijk. Een paar meter lopen kost haar moeite, maar toch waagde zich op hoge hakken. Daar stond ze ook op bij de officiële fotoshoot. “Het heeft me de volgende dag wel opgebroken. Ik denk erover om aan de finale mee te doen in een rolstoel. Dat doe ik dan niet om sympathiepunten te scoren. Ik wil niet op mijn handicap beoordeeld worden” stelt de Ridderkerkse.

Zelfvertrouwen

Dat ze de stap heeft gezet om mee te doen ziet de Ridderkerkse al als een overwinning. De titel halen zal helemaal een bekroning zijn, maar Souhailla geniet nu al van het circus dat ze betreden heeft. “Ik weet nu al dat ik veel meer aan zelfvertrouwen zal winnen. We krijgen trainingen in presentatie, omgang met social media, fotoshoots. Ik heb nu al gemerkt dat er serieus rekening met me wordt gehouden. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat ik geen trappen hoef te lopen” klinkt het enthousiast.

Souhailla wil niet alleen gezien worden op de catwalk. Vanuit haar ervaringen heeft ze een oproepje aan met name oudere Ridderkerkers om wat vriendelijke in de omgang te zien. “Ik wordt vaak uitgescholden als ik op een invalidenparkeerplaats sta of met mijn scootmobiel in de supermarkt kom. Ze zien niet aan me dat ik iets mankeer. Ik krijg allerlei verwijten, terwijl gewoon goedendag zeggen op z’n plaats zou zijn. Een beetje vriendelijkheid. Dat hoop ik bij deze missverkiezing ook wel over te brengen.”

Foto: Souhailla met Miss Curve Nederland 2023 Naomi Ravestein (foto Marcel van den Berg)

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.