Mogelijk persoon te water

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 oktober 2022 zijn rond kwart over twaalf de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water.

Er was bij de alarmcentrale een melding binnengekomen over een onbeheerde fiets langs het water aan het Zuidpad in Oostendam. Diverse brandweervoertuigen, politie en ambulance spoedden zich naar de aangegeven plaats. Toen zij ter plaatse kwamen bleek dat de gevonden fiets op slot stond. Volgens de woordvoerder waren er geen sporen die aanleiding gaven voor een zoekactie. “Het lijkt op een bewuste actie …..”

Bij een melding van onbeheerde fietsen, scootmobielen, kinderfietsjes, enz. enz. langs de waterkant rukken de hulpdiensten altijd uit. Gelukkig blijkt dat in de meeste gevallen het gaat om “per ongeluk” achter gelaten attributen. Daarom vragen de hulpdiensten om niet zo maar spullen achter te laten langs een watergang waaruit voorbijgangers zouden kunnen opmaken dat er mogelijk iemand te water ligt. Het kost heel veel inzet van hulpdiensten die misschien ook elders noodzakelijk zijn.