Lokaal

Monumentale toegangspoort van “Bouwlust” gestolen

Afgelopen week is de complete inrijpoort van de monumentale boerderij “Bouwlust” in Rijsoord gestolen. Het gietijzeren hekwerk werd in de nacht van dinsdag op woensdag door onbekenden op een aanhanger geladen.

De voormalige boerenwoning aan de Voorweg 2 wordt momenteel antikraak bewoond. Dit in afwachting van een nieuwe eigenaar die een nieuwe bestemming moet geven aan het achttiende eeuwse pand dat door de ontwikkelingen op Nieuw Reijerwaard volledig ingesloten is geraakt. “Bouwlust” is een rijksmonument dat in oorspronkelijke staat gehouden moet worden. Dat wordt er niet eenvoudiger op nu er originele delen gestolen worden. Een jaar geleden werd de boerderij van de oorspronkelijke luiken beroofd.

Vorige week zijn bij de diefstal beide delen van de inrijpoort meegenomen en één van de twee palen, waaraan het hekwerk bevestigd was. Getuigen hebben de daders nog zien wegrijden, maar zagen geen kans om een kenteken te noteren.

De eigenaar van de boerderij heeft een beloning van 500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het terugvinden van de poortdelen, die net als de boerderij bijna 250 jaar oud zijn. Tips over de diefstal en/of vindplaats kan men doorgeven via 0900 8844 of 06 10348053.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.