Lokaal

Mooie knikkerbaan dankzij samenwerking

Leerlingen van de basisscholen De Klimop, De Bongerd, De Driemaster, De Noord en De Botter hebben vorige week een fantastische knikkerbaan gebouwd in de theaterzaal in het gemeentehuis. Het werd tegelijk een mooi verlicht kunstwerk. Het eindresultaat werd vrijdag gepresenteerd aan wethouder Marten Japenga tijdens het Mini Makers Festival.

“The Mellow Yellow River, zoals het kunstwerk is genoemd. werd gemaakt onder begeleiding van de kunstenaars Helen Hierbrink en Rein Kusters.

Het bouwen van de knikkerbaan gebeurde onder de vlag van KIEM (Kunst In Experiment en Maken), een kinderkunstproject in Ridderkerk waar kinderen in het primair onderwijs ervaren hoe het is om gezamenlijk te werken aan een kunstwerk op locatie.

Volgens wethouder Japenga mogen de kinderen trots zijn op
het eindresultaat. “En wat zo bij­zonder is: er moest deze week heel veel samengewerkt worden. Jul­lie hadden allemaal verschillende rollen. En iedereen was belangrijk om er iets moois van te maken. In je eentje was je dit nooit gelukt.”

En daar ging het in deze week precies om: iets maken en daarbij goed samenwerken. Tussen leerlin­gen, zelfs tussen scholen. Marten Japenga: “Jullie hebben jullie cre­ativiteit kunnen gebruiken. Jullie hebben oplossingen bedacht. Soms door iets te proberen. misschien met vallen en opstaan. Wist de een iets niets, dan kwam de an­der met een idee. Daarom vindt de gemeente deze week belangrijk. Daarom vindt de gemeente het zo­ genoemde ‘maakonderwijs’ op on­ze scholen zo belangrijk We hopen dat jullie door dit soort activiteiten goed leren om samen te werken en jullie creativiteit ontdekken en gebruiken.”