Lokaal

Mooie opbrengst kerstballenactie voor Present Ridderkerk

Rotary Club Ridderkerk heeft samen met Stichting Schaatsbaan Ridderkerk en Stichting Evenementen Ridderkerk een actie gestart om tijdens de kerstdagen iets extra’s te kunnen doen voor inwoners die hulp nodig hebben.

Ondernemers en inwoners konden een kerstbal laten bedrukken met een foto of logo die in de grote kerstboom op het Koningsplein komt te hangen. Een bedrukte kerstbal kost €99,- excl.BTW waarvan het complete bedrag naar het goede doel gaat. De uiteindelijke opbrengst is € 12.375.

“In Stichting Present Ridderkerk is het goede doel gevonden waar het geld naar toe zal gaan.” vertelt de voorzitter van Rotary Club Ridderkerk, Chris Suiker.

De drie uitgekozen initiatieven van Stichting Present Ridderkerk zijn sociaal tuinieren: tuinen opknappen voor de mensen die dit door omstandigheden niet zelf kunnen, met eenzame ouderen brunchen bij het Máximacollege en een verzorgd dagje Efteling voor minima gezinnen met kinderen.

De eerste kerstbal werd maandag 20 december 2021 door burgemeester Attema in de grote kerstboom opgehangen. De overige 130 andere ballen werden later door de organisatie in de kerstboom gehangen.

Foto’s: Wessel Dekker