Muzieklessen weer van start bij Harmonie Slikkerveer

Gelijktijdig met het nieuwe schooljaar starten ook weer de muzieklessen bij Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer. Ook dit jaar gaan leerlingen samen met hun docenten hard hun best doen om zich voor te bereiden op een van de examens. Met het bereiken van het A- examen is namelijk de muzikale basis gelegd om mee te kunnen spelen in één van de opleidingsorkesten.

Blazersbende

Omdat Harmonie Slikkerveer als vereniging toekomst ziet in de jeugd, stimuleert zij jongeren om muziek te gaan maken. Zo is de Blazersbende al een aantal jaren een mooi initiatief om basisschoolkinderen kennis te laten maken met de blaasmuziek en zijn zelfs kleuterklassen op bezoek geweest. Als extra stimulans geeft de vereniging onder bepaalde voorwaarden zelfs extra korting op de lesgelden voor jeugd tot 18 jaar. Daarnaast wordt door de vereniging er nog eens voor gezorgd dat elke leerling in de opleiding een instrument in bruikleen krijgt.

Activiteiten

Het is niet allen muziek maken wat voor jeugdleden de trom slaat. Ook de jeugdcommissie zorgt ervoor dat er allerlei activiteiten naast het muziek maken worden georganiseerd. Bijvoorbeeld een bezoek aan de taptoe in Ahoy, gezelligheidsavonden, deelname aan muziekfestivals enzovoorts.

Nieuwe leerlingen

Al met al zeker genoeg ingrediënten fijn muziek te gaan maken en wil je ook muziek maken op een trommel, trompet, trombone, saxofoon of ander blaasinstrument; er is nog plaats voor nieuwe leerlingen. Ook voor geïnteresseerde geoefende muzikanten is de Harmonie een vereniging waar iedereen plezier kan beleven met muziek maken.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld lesgelden, kijk dan even op de website   https://mh-s.nl/ of stel je vraag via het email adres secretaris@mh-s.nl.

Door Ronald Willemstein | Foto: Muziekvereninging Harmonie Slikkerveer