Lokaal

Muziekopname-les/workshop

Afgelopen woensdag 24 januari 2024 hebben de jongerenwerkers Bjorn, Benjamin en Chamayrish een muziekopname-les/workshop mogen geven aan een aantal leerlingen van het Gemini College (VWO).

Het desbetreffende groepje jongeren had een uitwisselingsprogramma tussen hun en een groepje leerlingen uit Gran Canaria. Tijdens hun bezoek op Gran Canaria hebben de leerlingen verschillende activiteiten ondernomen, waaronder een presentatie waarvoor zij een muziekstuk in het Engels hebben geschreven. Voor het geschreven muziekstuk hebben de jongeren van het Gemini College de leerlingen geholpen om dit op te nemen.

Het opnameproces is super verlopen, met hier en daar wat instructies en begeleiding van de jongerenwerkers hebben de deelnemende jongeren hun geschreven tekst succesvol opgenomen over het nummer ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes.

De jongerenwerker Benjamin heeft het proces voor de opname voor zijn rekening genomen gezien hij ervaring heeft met het opnemen van muziek. De jongerenwerkers Bjorn en Chamayrish hebben de leerlingen geholpen met oefenen en met het indelen van wie welke stuk tekst zou opnemen. Dit was een super leuke ervaring voor zowel de jongerenwerkers als de leerlingen en het eindresultaat is daar dan ook goede reflectie van.