Lokaal

Na 42 jaar afscheid van kinderopvang

Bij kinderdagverblijf Baloe in Ridderkerk-Oost is op vrijdag 15 september afscheid genomen van Paula Jansen. Zij gaat na ruim 42 jaar in de kinderopvang van haar pensioen genieten.

Tijdens haar opleiding werkte Paula al als stagiaire bij kinderdagverblijf Andrea in Bolnes. Twee jaar later trad ze daadwerkelijk in dienst van wat toen nog Stichting Kinderopvang Ridderkerk (SKR) heette en werkte ze de eerst jaren in de baby- en peutergroepen van Andrea.

In 1994 stapte ze over naar Baloe. Berekend is dat Paula in al die jaren de zorg heeft gehad voor tussen de 15.000 en 20.000 kinderen. En minstens 80.000 keer luiers heeft verschoond!

Het is dus niet zo vreemd dat Paula bij het winkelen in Ridderkerk altijd wel bekenden tegenkomt. “Natuurlijk ouders van kinderen. Maar ook inmiddels grote jongens die mij direct herkennen. Het was ook altijd leuk om die ukkies van toen later terug te zien als jonge ouders” vertelt de afgezwaaide pedagogisch medewerker.

Bij haar afscheid kregen alle kinderen van haar groepen een cadeautje met een lief gedichtje. Dat gedicht vindt Paula ook van toepassing voor alle voormalige peuters, waarmee ze mocht werken:

Lieve allemaal,
Ik heb je leren spelen,
ik heb je leren delen.
Vogels kijken door de ramen,
gezellig alles samen.
Knutselen en buiten zijn,
liedjes zingen, alles fijn.
Daarvan werden wij heel blij,
en nu is het tijd voor mij.
Omdat ik met pensioen zal gaan,
het zit er op, het is gedaan.
Ik vertrek en pak mijn jas.
Fantastisch dat ik jouw juffie was!!

Knuffel van Paula

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.