Na twee jaar weer Eiland IJsselmonde Festival

Wethouder Fleur Stip (o.a. Cultuur) beleefde zaterdag haar eerste publieke optreden. Ze opende het slotconcert van de Play In van Stichting Eiland IJsselmonde Festival.

De Play In was in de aula van het Farel College aan de Kastanjelaan. Door corona konden de activiteiten van Stichting Eiland IJsselmonde Festival in 2020 en 2021 niet doorgaan. Die activiteiten zijn de Play In in mei en het Festival in november (dit jaar op 5 november, locatie nog onbekend).

Bij Stichting Eiland IJsselmonde Festival zijn muziekkorpsen uit Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Rotterdam, Hoogvliet en Heerjansdam aangesloten. Vanuit Ridderkerk doen Harpe Davids en Sursum Corda mee aan de activiteiten.

Het idee voor het festival ontstond in 1997, bij het honderdjarig bestaan van muziekvereniging La Bona Futura in Poortugaal. Het eeuwfeest werd gevierd met een muziekfestival. Daaraan deden vijf korpsen van het eiland IJsselmonde mee, waaronder het Seniorenorkest SOREO uit Ridderkerk. Het festival viel bij iedereen in de smaak. Een traditie was geboren. Zaterdag was er na twee jaar dus weer een Play In. De orkesten uit de regio studeerden de hele dag op stukken als Flashing Winds, St. Florian Choral, Puszta, Charles Chaplin, Kraftwerk/Singapore Experience en Josua. Tot besluit werden de werken onder leiding van dirigent Jos den Boer uitgevoerd voor een aantal toehoorders.

Foto: Gemeente Ridderkerk