Lokaal

Nationale Diabetes Challenge Ridderkerk: wandelen als medicijn

De 1e wandeling van de Nationale Diabetes Challenge in Ridderkerk is geweest. Dinsdag 10 mei 2022 is er onder begeleiding met een mooie groep deelnemers gewandeld. 

Door de corona was de laatste editie in 2019 in Ridderkerk. Gelukkig kunnen we nu in 2022 weer gezellig met elkaar wandelen. De organisatie van de NDC is net als andere jaren een samenwerking tussen de huisartsen van de Zorggroep Ridderkerk en Facet Ridderkerk. De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met een chronische aandoening als Diabetes Mellitus, COPD en hart- en vaatziekten te verbeteren. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen die meer wil gaan bewegen mag meedoen. 

Er wordt nu wekelijks op dinsdag getraind om naar de afsluitende vierdaagse in september te gaan. Tijdens de wekelijkse wandelingen die elke dinsdag om 16.00 uur plaatsvinden wandelt een huisarts of praktijkondersteuner van een de Ridderkerkse praktijken mee. De NDC is echt voor beginnende wandelaars. Afgelopen week zijn we gestart met ongeveer 1 km. Het uiteindelijke doel in september is om 5 km te lopen. In de laatste week van september wordt de NDC afgesloten in Arnhem. 

Er wordt wisselend vanaf Het Doktershuis, huisartsenpraktijk West en Slikkerveer gestart. Dit zorgt ervoor dat er elke week in een andere omgeving gewandeld wordt. De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes te verbeteren door sport en beweging. Gaat u de uitdaging aan? Schrijf u dan snel in op via de website van de Nationale Diabetes Challenge, locatie Ridderkerk. Deelname kost € 10,00 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw eigen huisartspraktijk of Jesper Lagendijk via jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350.