Nationale Diabetes Challenge: Wandelen is behandelen

De informatiebijeenkomst van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) op dinsdag 23 april bij Grandcafé Burgerzaken is druk bezocht. Tijdens deze avond werd het programma uitgelegd, konden enthousiastelingen zich inschrijven en werden vragen beantwoord. Dhr. Boer, een deelnemer van vorig jaar, vertelde ook zijn verhaal (zie foto boven). Het verhaal was erg herkenbaar voor de vele aanwezigen.

Vorig jaar deden Zorggroep Ridderkerk en Facet Ridderkerk mee met NDC. De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met een chronische aandoening als Diabetes Mellitus, COPD en hart- en vaatziekten te verbeteren. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen die meer wil gaan bewegen mag meedoen. De deelname was erg succesvol met wekelijks gemiddeld 80 deelnemers. Deelnemers zijn meer gaan bewegen, zijn afgevallen, voelen zich fitter, hebben meer energie en sociale contacten. De organisatie is erg blij met deze resultaten en daarom wordt er in mei opnieuw gestart met het wandelevenement.

Vanaf 6 mei wordt er 20 weken getraind voor een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens de wekelijkse wandelingen die elke maandag vanaf 19.00 uur plaatsvinden wandelt een huisarts of praktijkondersteuner van een de Ridderkerkse praktijken mee. Er worden verschillende afstanden gelopen, dus iedereen kan meedoen. Het uiteindelijke doel in september is om 5 of 10 km te lopen. In de laatste week van september wordt de NDC afgesloten in Den Haag. 

Ook dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het start- en eindpunt bij Grandcafe Burgerzaken, Koningsplein 2. Het is een centraal punt voor alle Ridderkerkers, goed bereikbaar en er is gratis parkeergelegenheid achter de Albert Heijn. Ook kunnen de deelnemers na afloop een lekker kopje koffie krijgen en men kan naar het toilet.

De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes te verbeteren door sport en beweging. Gaat u de uitdaging aan? Schrijf u dan snel in op via de website van de Nationale Diabetes Challenge. Deelname kost € 5,00 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw eigen huisartspraktijk of Jesper Lagendijk via jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350.