Lokaal

Nationale Vrijwilligersdag: vrijwilligers bedankt!

Maandag 7 december is de Nationale dag van de vrijwilliger.  Deze dag is ingesteld om aandacht te vragen voor al die vrijwilligers en actieve burgers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen, de samenleving of goede doelen. 

“Bijzonder dit jaar was de vele spontane hulp die op gang kwam vanwege de coronacrisis”, zegt Junaidah Beun van Facet Vrijwilligerssteunpunt. “Namens het Vrijwilligerssteunpunt wil ik Ridderkerkse vrijwilligers bedanken voor hun inzet om Ridderkerk mooier, leuker, socialer, levendiger, groener, fitter en kleurrijker te maken. In de week van 7 december laten we onze waardering zien met behulp van een posteractie langs de wegen in Ridderkerk. We kijken ook al uit naar 2021, dan is het niet één dag, maar een heel jaar Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet! Ondersteund door de landelijke campagne vragen we dit jaar extra aandacht voor vrijwilligerswerk. Onder het motto ‘Mensen maken Nederland’ gaan we ons inzetten om nog meer én nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet.”

Meer weten of interesse voor vrijwilligerswerk? Neem contact met ons op: Facet Vrijwilligerswerk via vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl, 0180 – 430 440 of bezoek de website https://facetridderkerk.nl/vrijwilligerssteunpunt/.