Lokaal

Nederlandse scouts vertrekken vanuit Ridderkerk naar World Scout Jamboree

Komende week vertrekken 2000 Nederlandse scouts naar Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree, een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen. De vertrekdag voor scouts uit de troepen Zandloopkever en Koningspage staan gepland voor aanstaande dinsdag 25 en donderdag 27 juli. De scouts vertrekken vanuit Ridderkerk met een bus naar het vliegveld.

Troepen Zandloopkever en Koningspage

Een troep bestaat uit 36 scouts en 4 troepstaf. De jeugddeelnemers komen onder andere uit Vlaardingen, Spijkenisse, Schiedam, Schoonhoven en Delft. Ze verzamelen dinsdag en donderdag in Ridderkerk om te beginnen aan hun reis.

Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Dutch contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Zuid-Korea, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze onvergetelijke reis.

Het Dutch contingent bestaat in totaal uit 36 troepen, bestaande uit ongeveer 36 jeugddeelnemers en vier begeleiders, die ondersteund worden door het contingent management team. Deze vrijwilligers zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich als vrijwilliger inzetten voor de Zuid-Koreaanse organisatie in het International Service Team (IST). 

World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 50.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.