Lokaal

Niet alleen anders zijn

The Hang out 0180 is een ontmoetingsplaats voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren uit Ridderkerk. Dit project is opgezet door jongerenwerker Tina Mars-van Bennekom en de ambassadeurs van dit project Sanne van Brugge en Rachel Stasse. 

“De pubertijd is voor de meeste pubers én hun ouders een spannende periode. Bijna iedere puber maakt zich wel eens druk om vragen zoals: draag ik wel de juiste kleding en hoor ik er wel bij? Jongeren die LHBT-gevoelens hebben, staan voor extra uitdagingen. Negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld komen veel voor. Dit maakt LHBT-jongeren kwetsbaar voor onder meer depressie en zelfmoord. Het blijft daarom hard nodig om in te zetten op het vergroten van de weerbaarheid van LHBT-jongeren”, vertelt Tina. “Ontmoeting zorgt er voor dat zij goed in hun vel komen te zitten en net als leeftijdsgenoten zichzelf kunnen zijn. Samen kunnen ze praten, huilen en lachen over dingen die niemand anders om hen heen begrijpt. Met andere LHBT-jongeren zijn ze niet alleen anders. Juist in de huidige tijd liggen er kansen om ontmoeting tussen LHBT-jongeren mogelijk te maken. De zelfredzaamheid en eigen kracht vergroten, sluit naadloos aan bij de doelstellingen van The Hang Out 0180.”

Ontmoeting is van levensbelang
The Hang-Out 0180 is een plek waar jongeren bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten. Het maakt hier niet uit wat je seksuele geaardheid is of welke culturele achtergrond je hebt. Bij The Hang Out 0180 kun je gewoon jezelf zijn! Vanaf september wordt er weer twee keer per maand  in De Loods een ontmoeting gepland, waar ook Tina, Rachel en Sanne aanwezig zijn.

Wil je meer informatie over The Hang Out 0180? Neem contact op met Tina via Christina.vanBennekom@facetridderkerk.nl of 06 – 119 119 50.