Nieuw boek van Ton Schipper: ‘Ton sur Ton’

Vrijdagmiddag 10 juni 2022 presenteerde Ton Schipper in het bijzijn van zijn familie zijn nieuwe boek ‘Ton sur Ton’. Dit is het vijfde boek van Ton Schipper. Eerder verschenen boeken van hem zijn Bekentenis, Pa, Italie, Ja ik wil en Toeval of niet. Ook schreef hij colums in de Combinatie en het huisblad van Humanitas. 

Ton vertelde dat in het boek 104 verhalen staan, als ode aan zijn Oom Harry Gompel, die 104 jaar oud is geworden. Ton heeft hiervan 96 verhalen zelf geschreven en 8 verhalen zijn door gastschrijvers geschreven. De verhalen gaan over geluk, liefde, natuur, toevallige ontmoetingen en de tragiek van het leven. 


Er waren drie zangeressen van zijn oude formatie Seven Sisters, die begeleid door Ton op de piano enkele songs ten gehore brachten. Daarna overhandigde Ton het eerste exemplaar van zijn boek aan de Ridderkerkse Wethouder Fleur Stip. Men werd in de gelegenheid gesteld om het boek aan te schaffen, dat door Ton werd gesigneerd. 


Ton heeft het boek in eigen beheer uitgegeven. De opbrengst van dit boek komt geheel ten goede aan het goede doel (giro 555). 

Door Erik Jonkman