Nieuw Gemini College na zomer in gebruik

Het nieuwe gebouw van het Gemini College aan de Sportlaan nadert ziin voltooiing. Eind mei is de oplevering door aannemer Slokker Bouwgroep, die in april 2021 met de bouw is begonnen.

De zomermaanden worden gebruikt voor de verdere inrichting, zodat na de vakantie de leerlingen kunnen worden verwelkomd. Het nieuwe gebouw biedt plek aan ongeveer 775 leerlingen. Een deel van de leerlingen blijft nog gebruikmaken van het huidige gebouw.

Bij het complex hoort ook een sportzaal. Die blijft eigendom van de gemeente en wordt geëxploiteerd door Stichting Sportservice Ridderkerk. Bij het ontwerpen van de nieuwbouw is op vele manieren gedacht aan duurzaamheid. Zo ligt het dak straks vol met zonnepanelen. Het schoolgebouw voldoet aan de zogenoemde BENG-eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen, die sinds 1 januari 2021 gelden voor alle nieuwe gebouwen in Nederland. Naast het nieuwe Gemini College komt de nieuwbouw van jongerencentrum De Loods, jongerensocièteit De Gooth en RTV-Ridderkerk. Hiervoor zijn de voorbereidingen net begonnen. Verder wordt het gebouw straks verwarmd en gekoeld met een lucht-water warmtepomp.

Deze nieuwbouw is over ongeveer drie jaar klaar voor gebruik. Vanaf dat moment is er een samenhangende plek voor de Ridderkerkse jeugd met een groene campus en sportfaciliteiten. Voetbalvereniging RVVH maakt sinds augustus 2020 gebruik van een accommodatie aan de kant van de Sportlaan binnen hetzelfde gebied. Door het vertrek van korfbalvereniging KCR naar sportpark Reyerpark in 2018 ontstond binnen sportpark Ridderkerk ruimte voor de school én een nieuw hoofdveld voor RVVH.

Foto: Gemeente Ridderkerk