Lokaal

Nieuw kunstwerk voor rouwcentrum Vredehof

Kunstenaar Mark Isarin heeft een kunsttoepassing ontworpen voor rouwcentrum Vredehof. Gemeente Ridderkerk nodigde kunstenaars uit om zich aan te melden voor het ontwerpen hiervan. De vakjury koos het ontwerp van Isarin als winnaar.

Ingrid Zelessen, bestuurslid van stichting Kunstroute: ,,We vin- den het geweldig dat we hierbij betrokken zijn. Niet iedereen werkt natuurlijk in een discipline die geschikt is om mee te doen, maar meerdere kunstenaars van de stichting hebben een ontwerp ingediend.’’

Het rouwcentrum is afgelopen zomer gerenoveerd. Het oude kunstwerk was defect en moest dus vervangen worden. Ridderkerkse kunstenaars werd gevraagd een kunstwerk te ontwerpen voor twaalf smalle ramen voor het vernieuwde rouwcentrum.

Mark Isarin koos voor transparante panelen met natuurvoorstellingen in verschillende kleuren. ,,In de bladmotieven zie je verwijzingen naar het rijke tuinontwerp van de begraafplaats door tuinarchitect J. Vroom en zijn diverse fases in een mensenleven gesymboliseerd.’’ Het werk is gebaseerd op de vier seizoenen. Hij won daarmee de opdracht. Maandag 25 november was er een succesvolle proefopstelling: het blijkt mogelijk het kunstwerk te maken en gebruiken. De panelen zijn daarom besteld en worden binnenkort geplaatst. De hoop is dat het nieuwe kunstwerk vanaf 10 december te zien is.

De vakjury bestond uit architect Marco Stout, uitvaartverzorger Rob de Ruijter, Marijke van Bree en Lisette Ooms van gemeente Ridderkerk.