Lokaal

Nieuw leerwerkbedrijf Jong Vermogen opent haar deuren

Stichting Jong Vermogen opende op donderdag 26 oktober 2023 officieel haar deuren. Het leerwerkbedrijf dat zich richt op jongeren,gaf tijdens de feestelijke middag een kijkje geven in het nieuwe bedrijf. Directeur Ingrid Sluijsdam en wethouders Edward Piena (Ridderkerk), Miranda de Hoop (Barendrecht) en Mario Bianchi (Albrandswaard) ontvingen uit handen van Rick Hoogenboezem, een jongere die sinds kort aan de slag is bij Jong Vermogen, een ‘sleutel tot succes’. Daarmee werd het pand symbolisch geopend.


Het leerwerkbedrijf was een wens van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Die wens is in daden omgezet met de oprichting van Stichting Jong Vermogen. Afgelopen maanden heeft de stichting veel werk verzet om de locatie aan de Kolenbranderstraat 14 in Ridderkerk, te kunnen openen. Later op de middag was er nog een drukbezochte inspiratiesessie over werkgeluk en konden aanwezigen in een andere workshop ervaren hoe het is om te boksen zonder contact. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.


Directeur bestuurder Ingrid van Sluijsdam: “We richten ons allereerst op jongeren in het voorgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs en daar hebben we het pand nu voor ingericht. Jongeren kunnen bij Jong Vermogen in een veilige omgeving op eigen tempo leren werken en in de praktijk hun talenten ontdekken en benutten.”

De eerste jongeren zijn al gestart met hun stage of traject, dus hoog tijd om een kijkje te komen nemen.

Foto’s: Wessel Dekker