Nieuw Zuid wordt locatie Rowdies

De definitieve plek van het nieuwe softbalveld van de Ridderkerk Rowdies is de locatie Nieuw Zuid. Dat is het resultaat van intensief overleg met alle betrokkenen. In december stemde de gemeenteraad in met het voorstel, maar vroeg de gemeente ook – naast de locatie Zuid – de locatie Zuid-Zuid te onderzoeken.

Meeste wensen

Het bleek moeilijk om met een gedragen ontwerp te komen dat binnen alle kaders past en waarmee aan alle wensen van belanghebbenden wordt voldaan. Locatie Nieuw Zuid is een nieuwe variant. Dit ontwerp komt tegemoet aan de meeste wensen: het aanpassen van de parkeerplaats, verplaatsen van het clubhuis, compenseren van groen, een buffer tussen de woonwijk en het sportpark/A15 en zo min mogelijk groen weghalen.

Naast de Ridderkerk Rowdies hebben ook TV d’Oudelande, RMC de Hole Ridders en stichting Sportservice Ridderkerk meegedacht, net als twee bewonersgroepen, een particulier en vertegenwoordigers van Wijkoverleg Drievliet/Het Zand. Via mail konden ook andere belangstellenden hun mening geven.

Planning

Binnenkort starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Ondertussen wordt gewerkt aan het bestemmingsplan om de uitbreiding mogelijk te maken. Naar verwachting wordt daarover dit najaar besloten. Gehoopt wordt dat het complex media 2022 geopend kan worden. Dit project is onderdeel van de vernieuwing van het Oosterpark.

Een beeld van het ontwerp voor de locatie ‘Nieuw Zuid’. | Gemeente Ridderkerk