Nieuwbouwproject Waterrijk uitverkocht

Het nieuwbouwproject Waterrijk van 58 Appartementen (Reiger) is geheel uitverkocht. Gelegen langs de Donkerslootweg en Erasmuslaan in de wijk Het Zand in Ridderkerk. Prachtig wonen in een groene omgeving . Dit unieke complex telt 58 prachtige appartementen, twee-, drie- en vierkamerappartementen, in maar liefst 16 types.

De appartementen in plan Waterrijk krijgen een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) kleiner dan 0,27 waardoor ze een groenverklaring krijgen. In de halfverdiepte parkeergarage van het complex krijgt elk appartement minimaal 1 parkeerplaats toegewezen. Sommige appartementen hebben 2 parkeerplaatsen. De overige parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers bevinden zich in het openbaar gebied voor het appartementencomplex.

Voor de inzameling van restafval, PMD en papier worden ondergrondse afvalcontainers opgenomen in de nabije omgeving.

Later dit jaar starten de bouwwerkzaamheden van het appartementencomplex.

Wethouder Marco Oosterwijk sloeg woensdag 9 september 2020 de officiële palen voor het project van projectontwikkelaar Herkon en Bouwonderneming Stout. Daarmee gingen de bouw van eerste fase van woningbouwproject Waterrijk (37 eengezinswoningen in Het Zand) van start. Dit project wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.