Lokaal

Nieuwbouwwoningen Pruimendijk al weer opgeleverd

In Ridderkerk wordt er op diverse plekken hard gewerkt om nieuwbouw van woningen te realiseren.

De oude Ridderkerkse bibliotheek is inmiddels omgetoverd tot een fraai wooncomplex. Zo is er al nog altijd bedrijvigheid op ’t Binnenrijk aan de Vlietlaan, waar inmiddels al voor een groot deel de woningen zijn opgeleverd. Ook staan de eerste muren al weer overeind aan de Geerlaan waar aan De Landerij van Rijsoord wordt gewerkt en straks 76 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

Niet altijd zichtbaar voor het Ridderkerkse publiek is er ook in sommige straten in Rijsoord hard gewerkt om oude woningen te vervangen voor nieuwe. Zo werd al weer een dikke week geleden een aantal nieuwe woningen opgeleverd aan de Pruimendijk, Ds. Sleeswijk Visserstraat en de Govert Flohilstraat. Ze staan er weer keurig bij. Sterker nog, inmiddels zijn de eerste tuintjes ook al gevuld.

Ook wordt er nog hard gewerkt aan de Blaak om nieuwe woningen te gaan realiseren, komen er nieuwe woningen op de plaats van de voormalige Sint Joriskerk aan de Hovystraat en zal ook eerdaags gestart worden aan de Rembrandtweg en Hobbemastraat.