Nieuwe buslijn door Ridderkerk

Met ingang van 10 januari 2022 gaat er een nieuwe buurtbus rijden in Ridderkerk. Deze bus rijdt als lijn 610 van station Barendrecht via Waterschap Hollandse Delta en bedrijventerrein Cornelisland naar winkelcentrum Keizerswaard en terug. De lijn vervangt buslijn 188.

De bus rijdt vanaf het busstation bij NS-station Barendrecht via de Handelsweg en kantoor Waterschap Hollandse Delta naar Cornelisland. Daar rijdt de bus via de Euroweg, Florijnstraat en Schaapherderweg naar Rotterdam-IJsselmonde (haltes Zevenoord, Nieuwenoord, Akkeroord) en tenslotte naar eindpunt Keizerswaard.

De bus vertrekt vanaf dezelfde halte als de buurtbus naar Heerjansdam, dus niet vanaf het parkeerdek. Lijn 610 rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.30 uur en tussen 15.30 en 18.00 uur elke dertig minuten. RET gaat de lijn rijden met een acht-persoons bus met vrijwilligers van Buurtbusvereniging Ridderkerk.

Op lijn 608 (Ridderkerk-West – Barendrecht-Centrum) wordt vanaf 10 januari een nieuwe ‘lagevloersbus’ ingezet. Reizigers kunnen makkelijker in- en uitstappen dan in de bestaande bus.

In de bus moeten alle passagiers een mondkapje dragen. Ze moeten zelf zorgen voor het inladen van hun bagage, zoals rollators en tassen.

Buurtbusvereniging Ridderkerk zoekt nog vrijwilligers. Het rooster wordt in overleg opgesteld. Heeft u interesse? Mail dan naar busridderkerk@hotmail.com. Uw reis plannen kan via www. ret.nl en de RET Real Time App.

Foto: Gemeente Ridderkerk