Nieuwe buslijn uitkomst voor werknemers

Werknemers van bedrijven op Cornelisland en bij Waterschap Hollandse Delta kunnen sinds maandag gebruikmaken van een nieuwe buurtbus.

De spitsbus komt in de plaats van RET-lijn 188, die alweer enige tijd geleden uit de dienstregeling werd gehaald. Te onrendabel, vond de RET. “Onze wens was om werknemers op bedrijventerrein Cornelisland en van het waterschap toch busvervoer te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld naar het NS-station. Dat is gelukt”, zegt wethouder Peter Meij.

Naast de MRDH levert ook het waterschap een belangrijke financiële bijdrage. “Petje af voor de buurtbusvrijwilligers. Die maken dit allemaal uitvoerbaar”, aldus de wethouder.

Voor de nieuwe lijn wordt gebruikt gemaakt van de oude bus van lijn 608. De laatste rijdt sinds maandag met een zogenoemde lagevloersbus, makkelijk voor mindervalide mensen.

De nieuwe buslijn rijdt vanaf het busstation in Barendrecht via de Handelsweg en het Waterschap naar Cornelisland. Daar rijdt de bus via de Euroweg, Flo- rijnstraat en Schaapherderweg naar Rotterdam-IJsselmonde (haltes Zevenoord, Nieuwenoord, Akkeroord) en tenslotte naar eindpunt Keizerswaard.

Lijn 610 rijdt op werkdagen tussen 7.00 en 9.30 uur en 15.30 en 18.00 uur elke dertig minuten. Lijn 608 rijdt van Ridderkerk-West naar Barendrecht-Centrum.

Uw reis plannen kan via ret.nl en de RET Real Time App. Buurtbusvereniging Ridderkerk zoekt nog vrijwilligers. Het rooster wordt in overleg opgesteld. Heeft u interesse? Mail dan naar busridderkerk@hotmail.com.

Foto: Gemeente Ridderkerk