Lokaal

Nieuwe folder: meer doen met een laag inkomen

Er zijn veel voorzieningen voor mensen met een laag inkomen, maar mensen moeten die wél kennen. Daarom ontwikkelde gemeente Ridderkerk een folder. Inwoners kunnen hierin overzichtelijk zien wat zij en maatschappelijke organisaties in Ridderkerk te bieden hebben. Ook staan er handige tips in en worden zowel de lokale als landelijke regelingen beschreven. De folder is te verkrijgen in het gemeentehuis (Koningsplein 1) en bij verschillende partners. 

Zorgverzekering

De gemeente biedt extra geld om lid te kunnen worden van een sportvereniging, voor het maken van een uitstapje met het gezin of voor de schoolkosten van uw kind. Ook is er een collectieve zorgverzekering. De gemeente draagt bij aan de premie en het wettelijk eigen risico. In november begint de overstapronde en kunt u het aanbod bekijken op www.gezondverzekerd.nl.

Inkomensregelingen

Er is een regeling voor als u langdurig een laag inkomen heeft en er is bijzondere bijstand mogelijk als u kosten moet maken die u niet zelf kunt betalen. Achterin de folder kunt u lezen wat een laag inkomen precies is. Verder staat erin welke inkomensregelingen er zijn vanuit de Belastingdienst, bijvoorbeeld de zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget. 

Daarnaast vindt u informatie waar u terecht kunt als u er financieel niet meer uitkomt of als u een juridisch probleem heeft. En u kunt lezen over organisaties in Ridderkerk die u willen helpen met bijvoorbeeld voedsel, kleding en formulieren invullen.

Op de foto: Wethouder Laurens Franzen (rechts) overhandigde de nieuwe folder aan Martin Verhoeve van SchuldHulpMaatje Ridderkerk en Burgerplatform Minima Ridderkerk | Foto: Gemeente Ridderkerk