Lokaal

Nieuwe Gemeente Ridderkerk App

Weten wat er speelt in uw buurt? Download nu de nieuwe Gemeente Ridderkerk App en blijf op de hoogte van alle relevante informatie binnen de gemeente.

Met de nieuwe Gemeente Ridderkerk App doet u eenvoudig een melding, ziet u alle evenementen in de Uitagenda Ridderkerk en ontvangt u een melding van de officiële bekendmakingen waarin u geïnteresseerd bent. Met de Gemeente Ridderkerk App heeft u voortaan de digitale diensten van Ridderkerk letterlijk bij de hand.

Wethouder Henk van Os (bedrijfsvoering en dienstverlening) lanceerde donderdag 27 juni 2024 de nieuwe app met extra functionaliteiten. Voor hem is het een goede stap vooruit in de verdere verbetering van de dienstverlening: “Gemeentezaken regelen waar en wanneer het u uitkomt kan nu gemakkelijk via de officiële Gemeente Ridderkerk App. Geef snel een melding door over bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, kapotte lantaarnpaal, illegale afvaldumping of openbaar groen zoals afgewaaide takken en zwerfvuil. Of blijf eenvoudig op de hoogte van alle recent gepubliceerde officiële overheidsbekendmakingen, bijvoorbeeld als uw buren een vergunning aanvragen. Via de app kunt u zelf een gebied instellen waarover u op de hoogte gehouden wil worden.”

In de app vindt u ook alle activiteiten en evenementen in de Uitagenda Ridderkerk. U kunt op ieder moment van de dag eenvoudig op uw smartphone of tablet zien wat er waar en wanneer te doen is.

Snel geregeld

Met de nieuwe gemeente Ridderkerk app kunt u als inwoner snel en gemakkelijk:

Melding doen (zwerfafval, openbare ruimte, overlast);
Afspraak maken;
Contact opnemen met de gemeente;
Ridderkerks nieuws volgen;
Berichten ontvangen over officiële bekendmakingen in uw buurt;
Alle evenementen bekijken via de Uitagenda Ridderkerk.

In de app kunt u via de instellingen van de app uw postcode, straal en de categorieën waarover u bericht wilt ontvangen invullen. Daarna wordt u actief geïnformeerd over de officiële bekendmakingen in uw buurt. Zoek in de Google Play Store of Apple App Store naar ‘Gemeente Ridderkerk App’. De nieuwe app is gratis te downloaden. U herkent de app aan het logo van de gemeente. 

Foto: Robbie ’t Jong