Lokaal

Nieuwe gemeentewerf Ridderkerk officieel geopend

De nieuwe gemeentewerf van Ridderkerk is donderdag 14 maart 2024 officieel geopend. Wethouder Henk van Os (maatschappelijk vastgoed) en Peter Meij (buitenruimte) opende de werf symbolisch door samen een dode boomstam doormidden te zagen. 


De gemeentewerf bevindt zich aan de Kolenbranderstraat 6 in een pand van een voormalige autodealer. In de laatste maanden van 2023 is er door medewerkers van de gemeente hard gewerkt om het pand te renoveren. Dit is gebeurd in samenwerking met lokale ondernemers. In het pand is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands en duurzame materialen. De werf wordt voornamelijk gebruikt door medewerkers van de buitendienst, zoals de bomenploeg, reinigingsploegen en wijkploegen.


Wethouder Van Os is blij met de nieuwe werf op Ridderkerks gemeentegrond: “Het is fijn dat de medewerkers van de buitendienst Ridderkerk weer als uitvalsbasis hebben. De aanrijtijden zijn hiermee aanzienlijk korter en de medewerkers staan zo dichtbij de inwoner.”


De gemeente Ridderkerk heeft sinds 1 januari 2024 weer een eigen ambtelijke organisatie. Als gevolg daarvan is de gemeentewerf terugverhuisd naar Ridderkerk. Tot vorig jaar huisvestte de werf in Barendrecht.

Foto’s: Wessel Dekker

Video: Wendy Harreman