Lokaal

Nieuwe hoofdbeheerders WhatsApp-groepen Ridderkerk Veilig 

De WhatsApp-groepen van Ridderkerk Veilig hebben nieuwe hoofdbeheerders. Voormalig hoofdbeheerder Jacqueline deed na 4,5 jaar een stapje terug om ruimte te maken voor Thomas en Sabina. Jacqueline was vanaf het begin van de WhatsApp-groepen zeer betrokken.

Ridderkerk Veilig is een netwerk van WhatsApp-groepen dat is opgericht door inwoners en de politie. In de groepen kan je elkaar op de hoogte stellen van verdachte situaties en noodgevallen. In de groep zitten buurtbewoners. De politie en gemeente zitten hier niet in. Wel zit er in iedere groep een beheerder uit de wijk. De beheerder voegt nieuwe leden toe, onderhoudt contact met beheerders van andere Ridderkerk Veilig-groepen en heeft, als dat nodig is, contact met de wijkagent. Overkoepelend zijn er de hoofdbeheerders. Thomas en Sabina ontvangen berichten van bijvoorbeeld de politie, inwoners of wijkagenten. Ze maken vervolgens een bericht voor de WhatsApp-groep van de betreffende wijk(en). Ook geven zij na een incident in de buurt waar mogelijk een terugkoppeling aan deelnemers.

De hoofdbeheerders benadrukken de positieve werking van de groepen. Het gevoel van veiligheid wordt erdoor vergroot. Door met elkaar waakzaam en alert te zijn, kunnen inbraken, vernielingen en babbeltrucs worden voorkomen. Zo vorm je als buren de ogen en oren van de wijk.

Aanmelden

Wilt u zich ook aanmelden voor de WhatsApp-groep in uw wijk? Dat kan via de pagina WhatsApp-groep Ridderkerk Veilig. Lees voor het aanmelden de huisregels door.

Foto: Gemeente Ridderkerk