Lokaal

Nieuwe looproutes in Ridderkerk geopend

Zaterdag 19 februari 2022 werden de nieuwe looproutes in Ridderkerk officieel geopend door wethouder Sport Henk van Os en kinderburgemeester Maylin Ouwens. Om 11.00 uur werd er verzameld bij het startpunt van nieuwe 15 kilometerroute bij restaurant de Pannekoe in het Oosterpark. Deelnemers waren leden van Trimclub Antilope, Top-2000, Wandelvereniging Oostendam en zelfs enkele leden van atletiekvereniging Energie uit Barendrecht. 

“Met ongeveer 70 deelnemers was het een geweldige opkomst. De deelnemers konden zelf kiezen om te gaan wandelen of hardlopen. Door storm Eunice lagen er op enkele delen van de gemarkeerde route nog wel bomen op de weg. Het was voor de deelnemers dan soms ook even oppassen, maar gelukkig is alles goed gegaan. Naast de leden van de verschillende wandel- en hardloopverenigingen waren er ook leden van de ChristenUnie die met elkaar een stuk gingen wandelen. In het kader van de politieke Stappenstrijd was dit een mooie kans voor wat extra stappen. Rond 12.00 uur was iedereen weer terug en werd er met elkaar nagepraat met een kopje koffie of thee in restaurant de Pannekoe”, vertelt Jesper Lagendijk.

“Iedereen is erg enthousiast over de routes. Met de realisatie van de nieuwe routes (2, 5 en 15 kilometer) hoopt de gemeente dat de beweegparticipatie onder de Ridderkerkers verhoogd wordt. Een duidelijk uitgezette route kan soms net dat extraatje zijn om te gaan starten met (hard)lopen of fietsen.” 

Er liggen in Ridderkerk nu vijf gemarkeerde looproutes. De nieuwe routes zijn gerealiseerd vanuit de subsidieregeling Groen van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab.Op de website van Facet Ridderkerk staat meer informatie over de routes. Voor vragen kan iedereen contact opnemen met Jesper Lagendijk via jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl