Lokaal

Nieuwe stichting voor E.H.B.O en verkeersregelaars

Vanaf 15 januari is Ridderkerk verrijkt met een nieuwe stichting, genaamd Stichting Evenementen Begeleiding Ridderkerk (S.E.B.R), een initiatief van Wijnand Punt en Jack Velthuizen. Deze stichting is opgericht met het doel om de krachten van verkeersregelaars en E.H.B.O-ers te bundelen, waardoor vrijwilligers in staat zijn beide functies te vervullen, wat leidt tot een versterkte en professionelere aanpak. Het unieke aan deze stichting is dat organisaties nu slechts één aanvraag hoeven in te dienen voor zowel EHBO als verkeersregeling, in plaats van meerdere verenigingen te benaderen.

De stichting is actief begonnen met het werven van vrijwilligers en heeft al ongeveer 25 enthousiaste personen aangetrokken die willen bijdragen aan het succes van de stichting. Er is een continue zoektocht naar meer vrijwilligers, met name diegenen met een geldig E.H.B.O-diploma of degenen die geïnteresseerd zijn in het worden van verkeersregelaars. Voor laatstgenoemden biedt de stichting een speciale cursus aan, gevolgd door een toets, waarna ze in Ridderkerk bij evenementen kunnen worden ingezet.

De stichting heeft bij diverse evenementen al een belangrijke rol gespeeld, waaronder de avondvierdaagse, 3×2, de intocht van Sinterklaas, dodenherdenking, Radio NL, de pinkstermarkt, het begeleiden van muziekkorpsen en lampionnenoptochten.

Met plannen voor een eigen website in het vooruitzicht, nodigt de stichting geïnteresseerden uit om contact op te nemen via ehbo.regelaar@gmail.com voor meer informatie of om zich aan te melden als vrijwilliger.