Nieuwe straatlantaarns met ledverlichting

In Ridderkerk staan 975 verouderde verlichtingsarmaturen. De gemeente gaat die vervangen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 4 oktober en 31 december 2021.

De nieuwe straatlantaarns krijgen ledverlichting. Ledverlichting verbruikt minder energie en hoeft minder vaak vervangen te worden. Armaturen ouder dan 25 jaar worden vervangen. Dat zijn er dit jaar 975. Volgend jaar zijn dus andere armaturen aan de beurt en zijn de aantallen anders.

Dimbaar

Ledverlichting kan als fel wit worden ervaren, zeker als u het zachte oranje licht gewend bent. De nieuwe armaturen hebben een dimmer. In de late avond en nachtelijke uren wordt de hoeveelheid licht verminderd. Zo wordt nog meer energie bespaard. De dimmers hebben tijd nodig om zichzelf in te stellen. De eerste drie nachten zal de verlichting daarom op honderd procent branden. Vanaf de vierde nacht zal de verlichting in de late avond en nacht gedimd worden.

De ledverlichting zorgt ervoor dat het licht beter gestuurd kan worden naar waar het moet zijn: op de straat. Door minder ‘strooilicht’ kan de omgeving als donkerder ervaren worden. De hoeveelheid licht is goed afgestemd op de functie van de weg.

Op ridderkerk.nl/vervangenstraatverlichting vindt u een overzicht van de straatlantaarns die vervangen worden.

Foto: Gemeente Ridderkerk