Lokaal

Nieuwjaarsreceptie Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer 2023

Ook bij muziekvereniging Harmonie Slikkerveer is het jaar goed van start gegaan. De nieuwjaarsreceptie welke plaats vond op zaterdag 7 januari 2023, was gezellig en goed bezocht.

Zoals gebruikelijk keek voorzitter Ton Schouwenburg terug op het afgelopen jaar, het 130 jarig jubileum jaar, en naar het nieuwe jaar.

Na de corona jaren draait de vereniging weer als vanouds met mooie optreden van de diverse onderdelen.  Het ledenaantal is zelfs een klein beetje gegroeid in 2022. Ook voor 2023 staan er al weer leuke optredens op de planning, waaronder het aankomende lenteconcert van 25 maart a.s. met alle onderdelen van de vereniging.


Jubilarissen

Bij zo`n 130 jarige vereniging lopen natuurlijk veel mensen welke al jaren lid zijn van deze mooie club, één daarvan is Ton Bouman lid geworden in 1963, dus nu al 60 jaar actief lid. Ton speelt hoorn bij de Harmonie en heeft natuurlijk al 60 jaar zijn steentje bijgedragen binnen de vereniging. Hij is de momenteel de historicus van de vereniging waar veel tijd in gaat zitten. Zijn historische artikelen zijn te lezen op de verenigingswebsite met leuke foto`s, wetenswaardigheden en anekdoten.


Vervolgens werd de microfoon overgedragen aan de 2e voorzitter Ronald Willemstein welke de voorzitter kon feliciteren met zijn jubileum namelijk 40 jaar lid. Ton Schouwenburg werd het afgelopen jaar al gewaardeerd voor zijn werkzaamheden voor de vereniging , hij werd benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontving hij de daar bijbehorende onderscheiding van burgemeester Attema. Er werd teruggeblikt op de muzikale carrière bij Harmonie Slikkerveer waar hij o.a. euphonium en momenteel bugel speelt.


Beide jubilarissen kregen een fraaie oorkonde, Ton Bouman een antiek-gouden reversspeld en Ton Schouwenburg een gouden reversspeld van de Zuid-Hollandse bond van muziekverenigingen, een boeket bloemen en een waardebon van de vereniging.

Man/vrouw/ploeg van het jaar

Dat een vereniging niet kan bestaan zonder vrijwilligers is bij een ieder bekend, sommige leden leveren een bijzondere prestatie en kunnen dan in aanmerking komen voor man/vrouw of ploeg van het jaar. Dit jaar was de eer aan Bert de Jong ook al jaren lid van deze mooie vereniging. Bert is voor de drumband de initiator voor het vinden van sponsoren voor bijzondere aankopen. Ook is Bert al jaren de topverkoper van de speculaaspoppenactie van de vereniging en organiseert hij jaarlijks de oliebollenactie welke ieder jaar groter wordt. Voor deze bijzondere staat van dienst werd hij gehuldigd met de titel man van het jaar.


Ook werd de wisselbeker voor de grootste sub-sponsor van de vereniging weer uitgedeeld, evenals vorige jaren ging de beker weer naar de familie Verwaal.

 Zo vond de feestelijke start plaats van het nieuwe jaar 2023 bij Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer.

Door Michel van der Klooster
Foto’s: Jaap Kooiman